AccuRender nXt

advanced rendering for AutoCAD

I inserted quite a few trees, rendered just fine with all the trees. Closed the drawing, pulled it up the next day, rendered again and all the trees disappeared. What could be the problem? See attached image.

Views: 245

Reply to This

Replies to This Discussion

Looks like I know what the problem is. I found out that INSUNITS matters, a lot! Never had to worry about INSUNITS being UNITLESS. When I changed it to INCHES, the trees showed back up.

Now the problem is all my materials that have been assigned are now the wrong scale. They are VERY LARGE numbers. Anyway to globally fix them?

Something else is likely up with this drawing.  I'm pretty sure Unitless will default to meters which should still work fine with the trees-- although the scale will be wrong.  It's also possible that explicitly setting the insertion scale may correct whatever the initial problem was.

No, there's no way to globally scale the materials.  If you're using unusual values for things like Tile Size in the material editor, that's a clue that your units are probably not correct.

RSS

Search

Translate

Latest Activity

Alfons Akamp replied to Alfons Akamp's discussion Flecken in Bilder
"Richtig, darum rendere ich im Standard Modus. Right, that's why I render in standard mode."
yesterday
David Richards replied to Alfons Akamp's discussion Flecken in Bilder
"As you point out, it's not practical to render 250-300 frames for an animation in Hybrid Mode.  Packet Mode is  the most efficient way do this with our software."
Tuesday
Alfons Akamp replied to Alfons Akamp's discussion Flecken in Bilder
"Hallo David Das mag alles richtig sein, was Sie sagen. Für Einzelbilder ist es auch kein Problem da mal eben über Nacht 800 oder 1000 oder 1500 Passes zu machen. Aber was ist, wenn man eine Animation mit 250 - 300 Bilder rendert? Wenn…"
Monday
David Richards replied to Alfons Akamp's discussion Flecken in Bilder
"This page on our site provides some insight into the performance of the different engines http://www.renderplus.com/wp2/wk/NXtRender_Rendering_Engines.htm#Hybrid_Engine_4"
Sep 18
Alfons Akamp posted a discussion

Flecken in Bilder

Ich habe da mal eine Frage:Wenn ich Bilder im Standard Modus rendere, sehen diese sehr gut aus.Wenn ich das gleiche Bild im Hybrid Modus rendere, habe ich jede Menge kleine weisse Punkte und Flecken in dem Bild.Warum und wieso kommen diese Flecken????I've got a question:When I render images in standard mode, they look very good.When I render the same image in hybrid mode, I have tons of tiny white spots and spots in the image.Why and why do these spots appear ????See More
Sep 5
Dizzy Gosnell posted photos
Aug 12
George Ioannidis posted discussions
Aug 10
George Ioannidis commented on Peter Milner's photo
Thumbnail

sven-home ambus exec lifestyle 01

"Very professionally looking render! Looks very photo-realistic."
Aug 10

© 2020   Header image courtesy Peter Milner   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service