AccuRender nXt

advanced rendering for AutoCAD

I have a few blocks with decals attached that are not rendering with the decals.  I added the decal to the part, made it into the block, and the rendered block does not show the decal.  If I explode the block before rendering the decal does show up.  Any idea what is up with that?  I always had decals in my blocks in AR3 and never had to explode them that I can remember. 

Views: 282

Reply to This

Replies to This Discussion

Like I said, I'm happy to take a look at the model or a simplified model which illustrates some problem with nesting blocks or light sources. So far I really don't have much to go on-- and no known issues.
I included a simplified model in one of my previous posts called render blocks test.dwg.
Thanks-- I missed it. I also, of course, missed the fact that I'm talking to two different users at once-- likely with different problems. Another cup of coffee may be required.
I'll need the decal file as well-- or at least its name-- before I can test.
Never mind-- I found the name internally and was able to reproduce.

Brian-- I'm pretty sure this is a precision problem. For the smaller monitors, the screen is a box with a thickness of 0.005 inches and sits right on another surface. This about 1/10 of a millimeter which may be too small a distance to resolve on your particular model, where the dimensions are on the order of 100 ft or more. This would explain the intermittent nature of the problem, as well as the fact that instancing the screen inside of a block might easily make the precision problem even worse.

I'd recommend drawing the screen as a 3dface rather than a solid-- this will make it easier to apply the decal correctly. I would definitely give it more separation from the underlying solid. The larger monitors use 0.05 inches-- about 1 mm-- which seems to work better.
Hmmm, wont let me reply to your most current reply.

Could be a precision problem, but seems like it is more of an issue for me and the others with inserting multiple instances of the same block. By just deleting the group of monitors on the left the ones on the right start working correctly again. Before I deleted the rest of the model and the other two rooms that had the same monitors the big monitor had the same problem.
nXt instances the blocks after you insert a certain number of copies-- something like 4 or 5-- can't quite remember. Instancing means that I keep only one copy of the geometry just like AutoCAD. This can make precision problems worse. By deleting stuff you may have cut the number of blocks below the instancing threshhold. Precision problems also tend to be very intermittent-- changing the viewpoint or altering the scene geometry can make a big difference.

I did just verify that decals are working generally for instanced blocks. The drawing below has a bunch of blocks-- enough to trigger instancing. Changed the orientation of one of them.

it seems some of my nested blocks were mirrored. changing the X-value to 1.0 instead of -1.0 and rotating as needed took care of it.

thanks
As far as I (currently) know, mirroring should only be a problem WRT some special cases. Decals, of course-- I have my suspicions that displacements will get screwed up as well-- there may be more. There may be something I can do about it-- it's on the list to revisit.

RSS

Search

Translate

Latest Activity

Brittany Watson replied to Brittany Watson's discussion Continuous Recessed Lighting Issues
"Just sent. Thank you for the quick response!"
3 hours ago
Rich Hart replied to Brittany Watson's discussion Continuous Recessed Lighting Issues
"Can you send us a model where this is happening, to see if we can duplicate it here? As small a model as possible would be appreciated. You can use this link to send it to us: https://renderplus.com/wp2/uploads/ Thanks, Rich"
21 hours ago
Brittany Watson posted a discussion

Continuous Recessed Lighting Issues

Hi I use AutoCAD Architecture and have been having on going problems with a recessed can light block. I have completed 3 renderings now in which I have had to spend days trying to get my recessed lighting to work. Other lights work, and occasionally some of the can recessed lights will show up. I have exploded the block and added them individually, I have aimed the light and rotated it every which way, but most of the time nothing works.  I have tested out the problem on my current rendering…See More
23 hours ago
Roy Hirshkowitz replied to Peter Milner's discussion Accurender Studio cloud rendering
"I pulled the option to use my Azure Batch cloud out of the current product.  There wasn't much interest in it.  You can set up your own Azure account with Microsoft and use it, it's not trivial but also not too hard.  I…"
Feb 21
Peter Milner posted a discussion

Accurender Studio cloud rendering

How much does it cost to use cloud rendering?See More
Feb 21
Paul Cloutier posted a discussion

nXtRender vs AutoCAD RT

My first try with nXt.Same models, same textures, same lights (ies 100W x 4).2 minutes render time.See More
Dec 25, 2019
Paul Cloutier replied to Paul Cloutier's discussion Material help !
"Hello Kevin Thanks. I will look at Yoooootube for more infos."
Dec 25, 2019
Kevin Lockwood replied to Paul Cloutier's discussion Material help !
"I used your mask (alpha) file as a mask in photoshop and saved out to png."
Dec 24, 2019

© 2020   Header image courtesy Peter Milner   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service