AccuRender nXt

advanced rendering for AutoCAD

Hi,

I've just reactivated my old 32-bit machine
after a clean reinstall of everything.

Just to run test-renders as i did before -
It was possible to run renders with hdris, even with slightly
complex materials with displacement attached.

Now I'm not able to run a render longer than a minute, even with
totally simple model/no materials/default settings and low resolution .

Autocad crashes, Computer restarts.

Running AC 2012 with arnxt_0348-NK21.

Can everybody give me a hint - every help would be greatly appreciated.

Views: 335

Attachments:

Reply to This

Replies to This Discussion

What would I be without Greece:)

Will try the procedure you have suggested.

Power supply can't be- did not changed anything here.

Thanks George!

Don't be so sure about power supply. My son's game rig started shutdowns suddenly. We changed even the mo-bo without any success. Shutdowns continued. Until I did p.s. swap (from my machine to his). Guess what happened? :) Grüße von Griechenland Thorsten :)

Turn CPU max down-- usually something like 95% will take care of it.

Doesn't that mean that turning your CPU 95% down it will run only at 5% of its full horsepower? Does it mean that the rendering will then run 20X longer than of full CPU throttle? Or did you mean to set the CPU usage to 95%? Are those 5% enough to keep things cool enough? Interesting issue anyway.

Abracadabra; adjusting 'Maximum Processor State' (in 'Processor Power Management') -
so it does not exceed 95% of its capabilities seems to be doing the trick - as Roy pointed out. Thanks!

Will try new thermal compound anyway - maybe i can switch back fan spin after this .

Super! Another useful lesson learned. Thanks Roy!

You can experiment with this setting if you want- sometimes 99% works  fine and slightly improves performance.  Or you can leave it alone-- these heat shutdowns are not really very good for a computer.

RSS

Search

Translate

Latest Activity

Roy Hirshkowitz replied to Roy Hirshkowitz's discussion AccuRender Studio
"Here's the png again."
Friday
Roy Hirshkowitz replied to Roy Hirshkowitz's discussion AccuRender Studio
"The png I sent you does have an alpha channel."
Friday
Roy Hirshkowitz replied to Roy Hirshkowitz's discussion AccuRender Studio
"There really isn't much to it.  All I did was go to the Material Editor and replace the bitmaps in the decal with the png version-- I can't remember whether I had to change both the Color and Opacity (I think so.)  If you're…"
Friday
Peter Milner replied to Roy Hirshkowitz's discussion AccuRender Studio
"Okay. I've changed it to a png file. What steps do I take within AR Studio to get it to work properly"
Friday
Roy Hirshkowitz replied to Roy Hirshkowitz's discussion AccuRender Studio
"Use png for this-- it's much more reliable.  All I did was go into the Material Editor and replace your tif with my png."
Friday
Peter Milner replied to Roy Hirshkowitz's discussion AccuRender Studio
"Well, I've tried what you suggested, but I still can't get it to work. I'll send you the model and the decal. Maybe I've got something wrong."
Friday
Peter Milner replied to Roy Hirshkowitz's discussion AccuRender Studio
"I tried closing down AutoCAD, restarting it, opening the drawing, loading nXt and AR Studio and it still didn't show up. However, it did suddenly appear when I started the interactive render."
Friday
Roy Hirshkowitz replied to Roy Hirshkowitz's discussion AccuRender Studio
"If the preview was running you'll need to reload.  Any changes you make to the objects won't be captured automatically. (I need to change the "Go" button color or something when ardecal command is used. If this doesn't…"
Thursday

© 2020   Header image courtesy Peter Milner   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service