AccuRender nXt

advanced rendering for AutoCAD

Just ran my first 64bit nxt render on an old model set up in AR4.  Some are rendering correctly and some are not.  All of the objects were assigned materials the same way (by layer), and there are no bitmaps or decals,  I don't think I ever had this issue with 32bit nxt.  Any suggestions what to look for?

Gene

Views: 309

Attachments:

Reply to This

Replies to This Discussion

It's very likely a search path issue.  A 64bit machine is by definition a "virgin"-- it has never had legacy ar installed.  All of the paths to the bitmaps and materials need to be made defined (subdirectories are automatically searched.)

It could also be this issue-- usually not though with a drawing that used to render fine-- but I'd do the procedure anyway-- it only takes a moment.

So do I just enter the library paths from AR4 into the paths dialog, or library and general?  Seems odd, because there aren't any bitmaps in these materials and I thought the material defs were supposed to be read out of the drawing where they were saved in AR4?

nXt only has one search path type-- under options.  In your case, since you don't have any bitmaps, you only need to enter enough info for it to find the libraries.

Materials are embedded (by default) in nXt.  In ar4 they were always linked-- i.e. stored externally.

Solved, I think.  It was the "usually not" issue, the old model opened with globals attached.

The other issue is that I had to explode a block insertion to get the material assignment for the inserted object to render.

Next time right click on the offending block and use the block editor, to remove material attached by objects to layers, then save the block. that way you still have your block intact and the materials assigned and rendered properly.

Everything is rendering correctly now except for several legacy plants created in AR4 whose materials are not rendering.  Unfortunately, I can't edit the block because that causes it to lose its "plantness" and become just a collection of lines. 

For the plants ensure that the paths to the bitmaps use for the plants are included Nxt's options as in my case I use the AR3 legacy plants.

That way Nxt know where the maps are to render them, correctly.

Oops.  Nevermind.  Apparently Roy fixed it while I wasn't keeping my builds up to date.  Installed 284 today and all the plant materials are rendering now.

RSS

Search

Translate

Latest Activity

Dizzy Gosnell posted photos
Wednesday
George Ioannidis posted discussions
Monday
George Ioannidis commented on Peter Milner's photo
Thumbnail

sven-home ambus exec lifestyle 01

"Very professionally looking render! Looks very photo-realistic."
Monday
James Bloomer posted photos
Aug 3
Peter Milner posted photos
Jul 30
James Bloomer posted photos
Jul 24
Peter Milner commented on Peter Milner's photo
Thumbnail

home office 05

"Yes. We used to hide a little soft toy bear called Fret in our sets back in the day when we used photography. We then created a 3D version of Fret and included him in many of our renders. If you have a look at the images in my Ambus 2014 album, you…"
Jul 24
Kevin Lockwood commented on Peter Milner's photo
Thumbnail

home office 05

"Do you ever hide stuff in your scenes? I used to have my dog Joey in EVERY render. Sometimes an icon on a monitor or in a window reflection, or book cover."
Jul 23

© 2020   Header image courtesy Peter Milner   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service