AccuRender nXt

advanced rendering for AutoCAD

I just reloaded the OS on my backup system (the one I use to test the experimental builds), and before loading the latest one tested it with the most recent clean build and this is what I got.  Any suggestions?

 

Thanks,

Gene

 

Application does not support just-in-time (JIT)
debugging. See the end of this message for details.

************** Exception Text **************
System.Runtime.InteropServices.SEHException: External component has thrown an exception.
   at ArWinForms.RaytraceForm.StartRendering()
   at ArWinForms.RaytraceForm.RaytraceForm_Shown(Object sender, EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Form.OnShown(EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Form.CallShownEvent()
   at System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallbackDo(ThreadMethodEntry tme)
   at System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallbackHelper(Object obj)
   at System.Threading.ExecutionContext.runTryCode(Object userData)
   at System.Runtime.CompilerServices.RuntimeHelpers.ExecuteCodeWithGuaranteedCleanup(TryCode code, CleanupCode backoutCode, Object userData)
   at System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
   at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
   at System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallback(ThreadMethodEntry tme)
   at System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallbacks()


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.3623 (GDR.050727-3600)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
acdbmgd
    Assembly Version: 17.2.0.0
    Win32 Version: 17.2.56.0
    CodeBase: file:///C:/Program%20Files/AutoCAD%202009/AcdbMgd.DLL
----------------------------------------
System
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.3624 (GDR.050727-3600)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Windows.Forms
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.3623 (GDR.050727-3600)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System.Drawing
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
PresentationFramework
    Assembly Version: 3.0.0.0
    Win32 Version: 3.0.6920.4016 built by: GDR
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/PresentationFramework/3.0.0.0__31bf3856ad364e35/PresentationFramework.dll
----------------------------------------
WindowsBase
    Assembly Version: 3.0.0.0
    Win32 Version: 3.0.6920.4016 built by: GDR
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/WindowsBase/3.0.0.0__31bf3856ad364e35/WindowsBase.dll
----------------------------------------
PresentationCore
    Assembly Version: 3.0.0.0
    Win32 Version: 3.0.6920.4016 built by: GDR
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_32/PresentationCore/3.0.0.0__31bf3856ad364e35/PresentationCore.dll
----------------------------------------
msvcm80
    Assembly Version: 8.0.50727.6195
    Win32 Version: 8.00.50727.6195
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/WinSxS/x86_Microsoft.VC80.CRT_1fc8b3b9a1e18e3b_8.0.50727.6195_x-ww_44262b86/msvcm80.dll
----------------------------------------
acmgd

Views: 336

Reply to This

Replies to This Discussion

Not really.  Trying to do a large model on a 32 bit system?

No, not yet.  It's doing it on simple cubes and spheres and even on new, empty drawings.

Hmmm.... no clue.  I haven't heard of anything like this.  I'm sure you'll try all the usual stuff-- reinstall, reboot, etc.

After a lot of un/reinstalls, reboots and registry cleans, I' ve not had any luck with the current builds.  I went back and tried some of the older builds I have saved, and everything works up to build 217.  The next build I have saved is 226, and that one and everything newer returns the same exception error.

I wonder if an SSE-2 instruction crept in there somehow.  How old is this machine?  There's a product called CPU-Z.  If you have time, install it and run it and send a screen shot of the CPU page.

This is an old machine.  It's my sacrificial test system.  Dual Athlon MP2800 with a 128Mb Quadro F500.  So SSE support at all, so ACAD2009 is the last ACAD it will run.

Primary system is dual Opteron 285 with a Quadro FX3450.  No problems with the latest clean build.  I don't let experimental or beta SW run on this system.

You have to have SSE1 support, or it never would have run nXt at all.  AutoCAD required SSE2 at some point.  I never explicitly intended to use SSE2-- but perhaps inadvertently something I'm using is.  I did have one other user experiencing something similar.

In any case, it would helpful if you could get me the info. requested...

You're right.  It's been a while since I looked at the specs for this system, but it does have SSE1.  Here's the CPU-z info.

Attachments:

So my best guess is that somewhere, some SSE2 code crept in.  This isn't particularly high priority-- like I said, so far, only one other user.  There aren't too many machines left without SSE2.  I will take a quick look around for it in a couple of days.

Thanks Roy.

This is looking more like a compiler "bug" related to the 2010 version of the Microsoft compiler, which I did switch to during the time when your machine quit working.  I put bug in quotes because Microsoft is calling this behavior intentional and isn't going to fix it.  Basically there are times when the compiler can emit sse2 code during optimization even when it hasn't been given permission to do so.

The places where this is happening in my code are going to be difficult to find and fix.  The difficulties are compounded by the fact that even my oldest machine has sse2 (sse2 was introduced in 2001 by Intel and 2003 by AMD) so I will have no way to test my code changes other than relying on your machine (very cumbersome.)

My inclination right now is not to fix this unless it starts showing up more frequently.  Autodesk has required SSE2 since they switched to the 2008 compiler (r18-- acad 2010.)

RSS

Search

Translate

Latest Activity

Dizzy Gosnell posted photos
Wednesday
George Ioannidis posted discussions
Monday
George Ioannidis commented on Peter Milner's photo
Thumbnail

sven-home ambus exec lifestyle 01

"Very professionally looking render! Looks very photo-realistic."
Monday
James Bloomer posted photos
Aug 3
Peter Milner posted photos
Jul 30
James Bloomer posted photos
Jul 24
Peter Milner commented on Peter Milner's photo
Thumbnail

home office 05

"Yes. We used to hide a little soft toy bear called Fret in our sets back in the day when we used photography. We then created a 3D version of Fret and included him in many of our renders. If you have a look at the images in my Ambus 2014 album, you…"
Jul 24
Kevin Lockwood commented on Peter Milner's photo
Thumbnail

home office 05

"Do you ever hide stuff in your scenes? I used to have my dog Joey in EVERY render. Sometimes an icon on a monitor or in a window reflection, or book cover."
Jul 23

© 2020   Header image courtesy Peter Milner   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service