AccuRender nXt

advanced rendering for AutoCAD

Is this tool working?

I just tried it on several legacy libraries with no success. The rare occasion when I think it did work, it looks like it skips bump maps. Also get this error every time

Views: 198

Reply to This

Replies to This Discussion

Clearly a bug.  Appears to be working here-- I'll pass it on to Renderplus.

I get the error in the R20 64 bit  version, AutoCAD 2015.
I'll see if I can figure out what the cause is.

Still works in the R19, AutoCAD 2013, version.

I posted a new version with a fix for the error being thrown by the Legacy Material Converter in AutoCAD 2015, version 0348-OA08.

http://nxtrender.com/download/?utm_medium=download_tab

If you are still having trouble with bump maps being skipped, I will need to get a sample .mlib file from you and some steps on what to look for.

It's working fine now. Thanks!

AR4 had a method of selecting images (multiple), right click and "convert to material", all from explorer, stand alone from AutoCad. Any chance of bringing that back? Maybe a set of nXt tools (materials, convert to HDRI...)

Stop!

When it converts the old material mlib it deletes the original files used (jpg/png...)

Its taken several directories of my textures before I found this.

I don't suppose you have a converter to pull embedded files out? :-/

The coverter should not delete anything.  All original material libs and maps are only read, never written or deleted.  The maps should still be in their original locations. This is a major bug if it's actually happening.

The converted materials probably do have embedded maps, though. There's no official, supported, way to extract these. 

I didn't "test" this too much, but the one I "saw" happen was a series of 5 milbs and its material maps in a single folder. I only caught this because I had the folder with the materials and mlib open and watched the file count drop from 152 files to 119 after running 2 mlibs.

Another folder had a set of converted files, but all the .ARmaterials where blank white. This is a set I ran twice. Second time, the maps were gone.

I hate to say it, but it did work fine on a couple other libraries.

It may be writing some temporary files-- I can check the code-- but deleting input stuff doesn't make any sense and it's very unlikely that it's something I did.  Usually those files are opened in a way that doesn't permit deleting.  Nothing's impossible, though.

The converter has never been perfect.  For example, tga's are not used and must be converted to a different format.  I can try out any libs that you're having trouble with.  I will need the map files as well.

I tested it again at work. Used the same directory and mlib and the same thing happened. Here's a shot of the files disappearing...

I have the directory zipped up. files/folders/mlibs. 7.8mb

where do I send it?

I also searched for missing files. They weren't moved. Search found nothing but my backup zip.

That's not good.  Try here:

http://www.rhino3d.com/upload

Use roy@mcneel.com as the recipient.

RSS

Search

Translate

Latest Activity

ebenezer attah koomson posted photos
Wednesday
James Bloomer posted photos
May 1
Roy Hirshkowitz commented on Maciej's photo
Thumbnail

c3

"No license yet. Send some results when you can-- might be easier as a forum post instead of this comment section."
Apr 7
Roy Hirshkowitz commented on Maciej's photo
Thumbnail

c3

"The drawings are likely scaling correctly-- don't scale the geometry please. These are only display units for the arstudio interface."
Apr 7
Maciej commented on Maciej's photo
Thumbnail

c3

"You were right, Roy. It was about the file name - ash on my head. ARStudio seems to be very ok for my humble interiors' purposes. One minor point (see attached) - meters or millimeters only, what about centimeters? I need to scale all my…"
Apr 7
George Ioannidis commented on Maciej's photo
Thumbnail

g2

"Yeah, I know, usual situation. :)"
Apr 7
Roy Hirshkowitz commented on Maciej's photo
Thumbnail

c3

"Looks like there's no file name.  Try saving the drawing to a file first, then run ArStudio.  This is a bug, obviously.  Thanks."
Apr 7
Maciej commented on Maciej's photo
Thumbnail

c3

"I followed all the instructions and that is what I see now...Life is a struggle... Is there something I did wrong? AutoCAD 2013, nXt 0358-SG17, Windows 7"
Apr 7

© 2020   Header image courtesy Peter Milner   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service